Ha Ön még nem ismerne minket…

Az 1988-ban alapított Com-Forth Kft. egy innovatív, magyar tulajdonban lévő, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező családi vállalkozás, amely ipari informatikai megoldásaival több mint 25 éve áll a hazai ipar szolgálatában.

Küldetésünknek megfelelően megbízható partnerként olyan ipari kivitelű hardvereket, szoftvereket és rendszereket szállítunk, amelyekkel a felhasználók számára a szükséges információt valós időben adjuk át, minimalizáljuk a karbantartási és hosszú távú üzemeltetési költségeket (TCO), rendszerintegrátor partnereink számára pedig olyan eszközöket biztosítunk, amelyekkel gyorsan és hatékonyan tudnak dolgozni, és nem kell aggódniuk a rendszer és komponensei miatt.

Megbízható, ipari alkalmazásokra szabott megoldásaink három fő pillére olyan nagy múlttal rendelkező gyártó, mint a GE Digatal (korábban Intellution, majd GE Fanuc, majd GE Intelligent Platforms), a MOXA és az OPTO22.

Nagy multinacionális vállalatokkal, valamint kis- és középvállalatokkal egyaránt dolgozunk: felhasználóink éppúgy kikerülnek az energetika, gyógyszergyártás, vegyipar, élelmiszeripar, olaj- és gázipar területéről, mint az automatizálással, informatikával és biztonságtechnikával foglalkozó rendszerintegrátorok közül.

Ebben a rövid, bemutatkozó összeállításban igyekeztünk néhány ötletet adni, hogy milyen területeken tudunk Önnek segíteni, hogy Ön, növelje versenyképességét, és elérje stratégiai céljait.

Bóna Judit, Bóna Péter
Ügyvezetők

Üzemi Intelligencia szoftverek – GE Digital

Üzemi intelligencia megoldásaink során olyan üzletorientált megoldásokat szállítunk, amelyekkel a működési leállások és az azokból fakadó veszteségek csökkenthetőek, a termelés és a termékek követhetővé válnak és megfelelnek az egyre szigorodó előírásoknak és a törvényi szabályozásoknak. Kombináljuk a gyártás és termelés alapos ismeretét, az irányítástechnika és automatizálás, valamint az informatika gyakorlati megoldásait. Természeténél fogva az üzemi intelligencia megteremtése egy folyamat, nem egy dobozban megtalálható megoldás. Megvalósításánál első lépésünk lehet egyszerűen egy egyedi alkalmazás, amely az információmenedzsmentet biztosítja, vagy konzultációk után olyan integrált megoldás megvalósítása, amely az üzleti szintű erőforrás tervezést a gyártószint valós-idejű termelési adataira alapozza. Ez kiterjedhet a hatékonyság, minőség és termelés menedzsmentre.

Megoldásaink alapja a GE Digital Proficy szoftvercsaládja. A szabványos és skálázható szoftverek biztosítják a hosszú távú befektetés-védelmet, lépésről lépésre lehet egy rendszert bevezetni.

Fennállásunk óta hatalmas tapasztalatot és tudást gyűjtöttünk össze felhasználóink iparági igényei és üzletmenetei alapján. Sikeres megoldásaink az ehhez adódó magasan kvalifikált villamosmérnöki, informatikai végzettséggel rendelkező, tapasztalt szakember gárdának köszönhetőek.

Munkánkat rendszerintegrátoraink  bevonásával is támogatjuk. Ár-érték arányban, valamint a TCO-t tekintve optimális termékek és megoldások alkalmazását  konzultációkkal biztosítjuk. Elsősorban konfigurálható, „dobozos” szoftvereket ajánlunk, ám szoftver komponensek fejlesztését is elvégezzük a kívánt funkcionalitás megvalósításához.

“Adatok nélkül […] kapitális hiba lenne bármit is feltételezni. Az ember ilyenkor az elmélet kedvéért ész nélkül megmásítja a tényeket ahelyett, hogy fordítva cselekednék.”

(Sir Arthur Conan Doyle, Takácsy Gizella fordítása)

Az ipari kommunikáció specialistája -Moxa

A tajvani Moxa 1987 óta tervez és gyárt ipari kommunikációs eszközöket, amley mára a szegmens egyik vezetőjévé vált. Ez köszönhető az elmúlt több mint 25 év tapasztalatának, az innovatív hozzáállásnak, a stabil pénzügyi háttérnek, és annak az intelligens cégvezetésnek, melynek köszönhetően a válsgá idején felvettek sok-sok embert, és befektetettek, ahelyett, hogy megszorításokat vezettek volna be., Ez az óriási gyártási tapasztalat a titka a kiváló minőségű termékek fejlesztésének (a legtöbb termékre 5 év garanciát biztosít), amely kimagaslóan jó árral, gyors és szakszerű támogatással is kiegészül.
A Moxa első terméke egy ISA slotba helyezhető soros kártya volt, és egyetlen gyártóként 2011-ben újabb 10 évre elkötelezte magát, hogy nem csak támogatja, de tovább is fejleszti soros kommunikációs megoldásait. Emellett rendszerintegrátorok és üzemeltetők számára az ipari Ethernet hálózatok elengedhetetlen eszközeit, robusztus vezeték nélküli megoldásokat, I/O-kat és RTU-kat valamint programozható számítógépeket kínál zord, ipari körülményekre, küldetés kritikus alkalmazásokhoz, ahol igazán fontos a megbízhatóság.
Olyan, különleges igényekre szabott termékeket gyárt, amelyek megfelelnek az energetikai, közlekedési, olaj- és gázipari, víz- és szennyvízkezelési szabványoknak és igényeknek.
A megbízható eszközök mellé a Com-Forth Kft. által Ön egy megbízható partnert is kap magyar nyelvű terméktámogatással, budapesti raktárkészlettel, oktatással és konzultációs lehetőséggel valamint a garanciális ügyek intézésével.

„Bekapcsoltuk, ellenőriztük és azóta nem láttuk.” Tóth István, IAS Automatika Kft. projektmenedzsere a Moxa beágyazott számítógépéről.

 Adatgyűjtés és vezérlés – gyorsan, egyszerűen, hatékonyan

1974 óta a kaliforniai OPTO22 az elosztott, Ethernet-alapú, robusztus irányító rendszerek úttörője. A SNAP PAC programozható automatizálás vezérlők új világot nyitnak az automatizálás és az IT számára.

A standard Ethernet hálózaton futó, integrált rendszer (hardver és szoftver) egyszerűen használható távoli monitorozáshoz és adatgyűjtési alkalmazásokhoz, mivel standard, IP-alapú protokollokon alapszik, amelyeket az üzleti rendszerek is megértenek.

A SNAP PAC rendszer kombinálja az ipari vezérlők robusztusságát és a PC-alapú IT rendszerek rugalmasságát és integrálhatóságát, hiszen HMI/SCADA megjelenítőt, adatbázisokhoz való illesztést és különböző programozási lehetőségeket is nyújt, melyről sokat elmond, hogy rendszerintegrátor partnereink akár egy egynapos oktatás után már képesek maguk a rendszert programozni és telepíteni. A hardver néhány I/O ponttól modulárisan bővíthető akár több ezer jelig. Ön több, mint 250-féle megbízható analóg, digitális, soros vagy speciális I/O modulokból választhat a legkülönbözőbb ipari jeltartományokra, melyekre életre szóló garanciát biztosítunk.