Multiport soros kártyák

1987-tsp_logo_kben a Moxa első terméke a soros PC kártya volt, amely az ISA szabványt támogatta. Az azóta eltelt több mint negyedszázad alatt tökélyre fejlesztették a soros PC kártya technológiát, és több millió eszközt adtak el világszerte a PCI, PCI Express, ISA és PC/104 RS-232, illetve RS-422/485 bővítő egységekből.

A Moxa 2010-ben egyedülállóan újabb 10 évre kötelezte el magát a soros kommunikáció mellett, így 2020-ig garantálja, hogy a soros kártyákhoz, soros-Ethernet konverterekhez, terminál szerverekhez, soros-USB konverterekhez és hubokhoz folyamatosan fejleszti a legfrissebb drivereket, mindig támogatja a legújabb operációs rendszereket (Windows, Linux, stb.) és megtartja a soros kommunikációt támogató termékeit.

A Moxa soros termékek nagy adatátviteli sebességet, valamint megbízható megoldást biztosítanak ipari soros alkalmazásokhoz. Így tudunk Önnek is 5 év garanciát biztosítani ipari kommunikációs eszközeire.

 Soros és optikai média konverterek

Használja RS-232 – RS-422/485, soros-optikai, Profibus-optikai vagy CAN-optikai média konvertereinket, ha a távolságot meg szeretné növelni!

A soros-üvegszál átalakítók kompakt média konverterek, amelyek RS-232 vagy RS-422/485 jelet közvetítenek optikai szálon keresztül. A tápellátás soros portból vagy külső energiaforrásból is származhat.

Soros Ethernet (LAN) szerverek, konverterek

A soros Ethernet eszközkiszolgáló, más néven soros-Ethernet konverter, vagy szerver az adatokat a soros és Ethernet (LAN) formátumok között fordítja át. Ez biztosítja, hogy Ön soros vonallal (RS-232, RS-422, RS-485) rendelkező eszközeit elérje, konfigurálja és kezelje akár az Interneten keresztül is a világ bármely pontjáról.
Az itt felsorolt termékek ipari megoldások, ide sorolva a gyógyászati eszközök, a távoli monitorozás, a rack szerver menedzsment, beléptető rendszerek és más ipari automatizálási megoldások megvalósítását teszik lehetővé.

Fieldbus megoldások

Ipari automatizálási alkalmazások során gyakran kerülünk szembe olyan problémákkal, amikor különböző Fieldbus protokollon kommunikáló eszközöket kell egymáshoz illesztenünk. A Moxa már évek óta bizonyít a Modbus RTU/ASCII – Modbus/TCPátjáróival, továbbá már elérhető az Ethernet/IP – DF1 konverter, valamint a CAN busz kártya és a CAN-optikai átalakító.

A portfolió folyamatosan bővül, már elérhető Profibus-Modbus, Ethernet/IP- Modbus valamint DNP3-Modbus gateway is, bővebb, naprakész információért lépj velünk kapcsolatba!

Ha pedig valamilyen egyedi protokollt szeretnél szabványos protokollhoz illeszteni, akkor a Moxa beágyazott számítógépei segítségével egyedi fejlesztéssel lehet szabványos protokollhoz illeszteni. Ha a fejlesztésben segítségre van szükséged, írj bátran, szívesen segítünk!

Beágyazott soros-Ethernet konverterek

A beágyazott soros-Ethernet szervereket olyan gyártóknak ajánljuk, akik eszközeikhez a soros helyett Ethernet csatlakozást szeretnének hozzáadni. A Moxa 2003 óta gyártja az NE-4100-as sorozat termékeit, melyeket partnereink a mai napig elégedetten használnak.

halozat

Az új, 2010 óta elérhető MiiNePort termékcsaláddal az Ethernet hálózatba illesztés az ingyenes NetEZ szoftvercsomaggal még egyszerűbb, hiszen a gyártók és rendszerintegrátorok minden eszközt megkapnak ahhoz, hogy zökkenőmentesen tudják ellátni a soros eszközeiket Ethernet kommunikációval. Ezentúl pedig a rendkívül kis méret, az alacsony áramfelvétel és a kedvező ár miatt ideális megoldást nyújtanak soros eszközök Ethernet hálózatba illesztéséhez. A MiiNePort termékcsaládról minden információt megtalálsz magyar nyelven ide kattintva.

A termékekhez kiválasztási segédletet itt találsz.

Soros port védelem

Túlfeszültség védelem a soros adatvonalak számára

Az ipari környezet gyakran hordoz magában elektromágneses veszélyforrásokat. Nem csoda, hogy  a garanciális javításra visszahozott Moxa eszközök meghibásodásának oka az esetek több mint 90%-ában a soros porton keletkezett túlfeszültség. Éppen ezért tudatosan kell megvédeni az ilyen feltételek mellett használt eszközöket a károsodástól. A túlfeszültség forrásai lehetnek indukciós források (pl. villámcsapás) és kapcsolásból származó források is (pl. kioldott megszakítók).  A Moxa az ISD sorozat eszközeit az IEC 61000-4-5 Level 4, illetve az IEC 61643-21 C2 szabványoknak megfelelően teszteli, így bizonyítva, hogy ellenállnak a túlfeszültségnek. Belépő szintű és speciális szintű túlfeszültség-védelemmel ellátott eszközök közül választhatsz a célt és a körülményeket figyelembe véve.

Kérd tanácsunkat, hogy az alkalmazásodhoz milyen szintű túlfeszültség-védelemre van szükség!