MAVIR ZRt. (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság) IEC 61850 kompatibilis alállomási kommunikációs rendszere

Client: MAVIR ZRt.
 MAVIR ZRt. (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság) IEC 61850 kompatibilis alállomási kommunikációs rendszere

Moxa megoldás leírása

A MAVIR ZRt. fő céljai között szerepel az átviteli hálózat fejlesztése és megbízható üzemeltetése. Ehhez szorosan kapcsolódik az alállomási IEC 61850 kompatibilis hálózatok létesítése, és a harmadik éve folyó szekunder rekonstrukció során 6 alállomáson ilyen rendszereket telepít.

 

A Moxa ezen munkálatokhoz egy részben egyedi hálózati megoldást kínált: 100 TX és MM ST optikai port, kettős 220V DC tápegységgel, rendelkező rack-es ipari switchekkel.

 
Üzemeltetői elvárások:

A Moxa eszközök valamennyi kritériumnak megfelelnek, és van egy egyedülálló előnyük az ügyfél számára: a Fiber check megoldás, mellyel jelentős üzemletetői és karbantartási költséget lehet megtakarítani.

 

A projekt leírása

Alállomási védelmek és irányítástechnikai berendezések rendszerszintű (IEC 61850 protokollon történő) kommunikációját biztosító optikai Ethernet alapú, Layer 2-es technológiai hálózat beszerzése, telepítése az alállomási szekunder rekonstrukciók során.

 

A MAVIR célja ezzel a projekttel az egységes alállomási rendszerkommunikációs hálózat létrehozása, ezáltal az alállomási szekunder rendszerek egységesítése, az üzembiztonság, és végső soron a távkezelhetőség valamint távfelügyelhetőség működési megbízhatóságának növelése.

A rendszer alkalmazásának pozitív hatása van az üzemeltetés és karbantartás költséghatékony végrehajtására is: pl. távoli optikai ellenőrzés és diagnosztika, a Moxa által kínált Fiber Check megoldással, amivel a MAVIR utazási időt és a költséget takarít meg:

 

Miért a Moxa által kínált megoldást választotta a MAVIR?

"Tökéletesen működik, jelentősen csökkentve a működési költségeket, mert távolról menedzselhető az Mxview segítségével. Továbbá nagyra értékeljük, hogy támogatja más gyártók berendezéseit is."

"Kedvező, hogy a hálózati topológiát a rendszer automatikusan megjeleníti."

"Továbbá a Fiber check megoldás nagyon hasznos: segítségével távolról (online) le lehet kérni az optikai portok teljesítményét (MST / MSC / SSC / SFP optikai port ellenőrzése és diagnosztikája).
Ez egyedülálló - máshol (más gyártóknál) nem vagy korlátozottan láttunk ilyet .. "

(MAVIR, Dénes Ottó, Szakszolgálati mérnök, távközlés)

 

Beépített Moxa berendezések:

 

 

Arrow
Contact us
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2–6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Follow us!
Facebook Youtube Linkedin
Contact us
Follow us!