MAVIR - Ipari PC-k felhasználása alállomásokon

Client: MAVIR Zrt.
MAVIR - Ipari PC-k felhasználása alállomásokon

A projekt háttere

A MAVIR Zrt. fő céljai között szerepel az átviteli hálózat fejlesztése és megbízható üzemeltetése. Ehhez szorosan kapcsolódik az alállomási IEC 61850 kompatibilis hálózatok létesítése, és a szekunder rekonstrukció, melynek részeként a hálózati eszközök mellett a SCADA rendszereket futtató ipari PC-k is kiváltásra kerültek.

Az ipari PC felhasználása

“Az átviteli hálózat alállomásain használunk ipari PC-ket SCADA megjelenítésre, zavarminta gyűjtésre és kiértékelésre, valamint hálózat menedzsmentre, IED készülékek menedzsmentjére. Mindezt tesszük távoli eléréssel, illetve helyben is.

Fontos volt számunkra, hogy Rittal szekrénybe könnyen telepíthető legyen és a passzív hűtés, ami a karbantartási feladatok ritkíthatóságát teszi lehetővé.

Továbbá szükséges volt, hogy legalább 3 Ethernet portja legyen a PC-nek és lehessen redundáns kommunikációra (PRP/HSR) is felkészíteni REDBOX nélkül” - részletezte Németh Kristóf, a MAVIR Zrt. szakszolgálati vezető mérnöke az eszköz felhasználását. 

Felhasznált eszközök:

DA-820C-KL7-HH rack szekrénybe szerelhető i7-es IEC 61850-3 ipari PC, mozgó alkatrész nélküli kivitel, PTP szinkronizációval, redundáns tápellátással

DA-PRP-HSR-I210 modul a 0ms-os hálózati redundanciához (HSR és PRP támogatással)

A Moxa DA-820C szériáról itt találhat bővebb információt.

Miért a Com-Forth?

“A Com-Forth által nyújtott támogatás gyors, közvetlen és nem utolsó sorban itt van az országban, ez is komoly szempont volt a konfiguráció kiválasztásánál” - tette hozzá Németh Kristóf.

Arrow
Contact us
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2–6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Follow us!
Facebook Youtube Linkedin
Contact us
Follow us!