Logisztikai központ környezeti feltételeinek monitorozása

Ügyfél: Egy hazai gyógyszergyár
Logisztikai központ környezeti feltételeinek monitorozása

A megbízó: egy hazai gyógyszergyár

A cég Magyarország egyik vezető gyógyszeripari vállalata - mind méretét, mind exportvolumenét tekintve a hazai top nagyvállalat egyike. Leányvállalatai több évtizede jelen vannak a magyar piacon. Hazai tevékenysége a teljes gyógyszeripari ciklust lefedi, a kutatástól a kész termékek disztribúciójáig.

 

A Com-Forth Kft. megoldása

EMS SCADA rendszer kialakítása

A vállalat telephelyén üzemelő SCADA egy korábban GE iFix segítségével kialakított rendszer modernizálása és rekonstrukciója.

A SCADA a logisztikai központ területén található hő-pára érzékelők felügyeletét látja el, 24/7-órás üzemidőben. Az egyszerű adatgyűjtésen és monitorozáson túl biztosítja, hogy bármely szenzor előre rögzített határértékét átlépő vagy akár azt megközelítő értéke esetén automatikus alarm történjen, amely vagy közvetlen emberi beavatkozást, vagy egy egyszerű nyugtázást tesz szükségessé.

A rendszer, az iparági előírásoknak megfelelően, támogatja az elektronikus aláírást, továbbá az elektronikus üzemeltetési naplót. Ezáltal időbélyeggel naplózásra kerül, hogy melyik érzékelő vagy érzékelő csoport, milyen okból riasztott, melyik dolgozó nyugtázta a riasztást.

A manuálisan rögzített események illetve az automatikusan gyűjtött adatok riportálhatók, akár valós időben, akár historikus trendek formájában. A grafikus és numerikus riportfelületek, eseménynaplók fejlesztésénél nagy hangsúlyt kapott az átláthatóság, az ergonómia.

A SCADA által monitorozott adatok természetéből adódóan a rendszer GMP releváns, ezáltal különös hangsúlyt kapott a skálázható felhasználó kezelés, a fejlett jelszó-kezelés és az adatintegritási kérdések.

Tekintettel a gyógyszeripari környezetre és a hatósági előírásokra, a Com-Forth Kft. által szállított megoldás teljes körű validációval rendelkezik.

Arrow
Kapcsolat
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2-6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Kövessen minket!
Facebook Youtube Linkedin
Kapcsolat
Kövessen minket!