Eszközbeszállítás ipari gyártóvállalat számára

Ügyfél: Egy ipari eszköz és felszerelés gyártó vállalat
Eszközbeszállítás ipari gyártóvállalat számára

A megrendelő: Egy ipari eszköz és felszerelés gyártó vállalat

A megrendelő egy nagy múltú német ipari eszközöket és felszereléseket gyártó cég magyarországi leányvállalata. Az általuk gyártott termékeket a nehézipartól kezdve a feldolgozóiparon át logisztikában és a kereskedelemben is használják, kültéri és beltéri alkalmazásokban egyaránt. A termékek jól tűrik a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozást, valamint az iparág-specifikus egyéb körülményeket.

 

A projekt háttere, megoldandó problémák

A Com-Forth eszköz-beszállítóként, valamint technológiai tanácsadóként vesz részt a projektben. A megrendelő soros-Ethernet és soros-Wifi konvertereket használ az általa gyártott termékekben.

Korábban a legtöbb ipari eszközt csak soros porttal szerelték fel a kommunikációs hálózatba csatlakoztatás céljából. Így az eszközök felhasználási helyén a már meglévő hálózatába történő csatlakoztatást is meg kellett oldani, melyre az Ethernet vagy Wifi kapcsolódási lehetőség kiépítése jelenthet megoldást, az egyéb használati igények függvényében. Ezzel javítható a felhasználói élmény, illetve egyszerűsödik az integráció is.

A napjainkban készített eszközök többségét Ethernet porttal látják el. Azonban az eszközök mobilitását jobban kiszolgálja a Wifi-s kapcsolódási lehetőség, így a megrendelő egyre inkább ezt a megoldást választja.

Mivel az eszközöket gyakran nehéz környezeti körülmények között használják, illetve a felhasználók magas megbízhatóságot várnak tőlük, a megrendelő robusztus ipari konvertereket alkalmaz. Ez az oka annak, hogy elsősorban MOXA koverterek kerülnek beépítésre a gyártott eszközökbe.

Az eszközök teljes mértékben integrálhatók a már működő IT-, Minőségügyi-, stb. rendszerekbe. Több olyan eset is előfordul, amikor az eszközök egy speciális egyedi platformot futtatnak, a MOXA konverterek pedig kulcsfontosságú szerepet játszanak az ilyen rendszerekbe történő eszköz-integrálásban.

 

A Com-Forth Kft. megoldása:

A MOXA eszközei beépíthetők a Megrendelő rendszereibe, hiszen megfelelően robusztus, tartós és megbízható megoldást jelentenek. A Com-Forth Kft. alkalmazástechnikai szakértői nemcsak a megfelelő eszközök kiválasztásában, hanem a specifikációnak megfelelő ipari rendszer kialakításában is segítséget nyújtanak. A megrendelőnél így egy olyan hálózat jöhetett létre, amely nemcsak a jelenlegi igényeket, hanem a további fejlesztésekhez szükséges infrastrukturális alapot is biztosítják.

A megrendelő teljes mértékig elégedett mind a MOXA eszközeivel, mind a magyarországi képviseletet ellátó és támogatást nyújtó Com-Forth Kft. munkájával.

Arrow
Kapcsolat
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2-6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Kövessen minket!
Facebook Youtube Linkedin
Kapcsolat
Kövessen minket!