MAVIR Tesztkörnyezet

Ügyfél: MAVIR
MAVIR Tesztkörnyezet

Az elmúlt évek során szakterületi törekvéssé vált a sajáterős munkavégzés részarányának növelése. Ennek célja a beszállítóktól való függés csökkentése, valamint a társaság stratégiai akcióinak sikeres megvalósítása volt. Az alállomási szekunder technológia eszközeinek, rendszereinek önálló paraméterezésével, konfigurálásával, a rendszerintegrátori feladatok elvégzésével a fent említett függőségi viszony jelentősen csökkenthető, illetve nagyban növelhető a rendszer megbízhatósága (egységes konfiguráció, adatpont listák, stb.) is.  

Az önállósodás felé vezető út egyik mérföldköve egy olyan tesztkörnyezet kiépítése volt, amivel egy tetszőleges védelmi és irányítástechnikai rendszer konfigurálható és teljes körűen tesztelhető, mielőtt üzembe helyezésre kerül az adott alállomáson.  

A MAVIR egyik szakszolgálati  irodájában kialakított teszt laborban lehetővé válik a berendezések szekunder technológiájának egy időben történő komplex vizsgálata, ezzel csökkentve a terepen történő munkavégzés időtartamát és költségit (utazási idő, üzemanyag, belföldi kiküldetés stb.).

A munka során Rittal szekrényeket telepítettünk, amelyekbe Moxa eszközök kerültek, teljes ARH rendszert alakítottunk ki, és sorkapocs struktúrákat terveztünk a különböző primer topológiák lemodellezésére. A megvalósításhoz az alállomási IED-k (védelmek, mezőgépek, fejgépek stb.) gyors csatlakoztatásának lehetőségét használtuk fel. A kialakított rendszer segítségével a szekunder technológiában bevezetendő újítások tesztelését és további innovatív lehetőségek kidolgozását is megoldottuk.

Felhasznált Moxa eszközök 8 db új, moduláris, full gigabites 28 portos switch és moduljai:

Arrow
Kapcsolat
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2-6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Kövessen minket!
Facebook Youtube Linkedin
Kapcsolat
Kövessen minket!