FANUC Hungary Kft. - gyártási felügyelet kiépítése

Ügyfél: FANUC Hungary Kft.
FANUC Hungary Kft. - gyártási felügyelet kiépítése

Hazánkban számos FANUC által gyártott berendezés üzemel, a felhasználók között egyaránt megtalálhatunk családi vállalkozásokat és multinacionális vállalatokat is.

Cégünknek három üzletága van:

Az ipar 4.0-nak köszönhetően egyre több ügyfelünknél merül fel igényként a gyár(tás) felügyelet kiépítése, a gyártó berendezések integrálása a vállalatirányítási rendszerbe. Erre a FANUC számos megoldást kínál, amelyek közös jellemzője, hogy Ethernet alapon működnek és az igényeknek megfelelő, szabványos kommunikációs interfészt biztosítanak. Ez lehet OPC-UA, MT-Connect, illetve fröccsöntő gépek esetén Euromap 63 vagy 77.

Korábban több partnerünknél okozott problémát, hogy a mi Roboshot gépünk 1 db Ethernet porttal rendelkezik, amin keresztül a perifériákkal és a felügyeleti rendszerrel is kommunikál.

Ez azt jelenti, hogy a perifériák is a felügyeleti rendszer IP címtartományát használják, ami jelentős adatforgalmat generál, ezzel leterhelve a hálózatot. Több gép esetén komoly plusz munkát jelentett az IP címek adminisztrálása, új eszköz felvétele a hálózatba. Volt olyan ügyfelünk is, ahol a felügyeleti rendszer és a segédüzemi kommunikáció nem tudott egy időben működni, ilyenkor állandóan kommunikációs hibák léptek fel.

Olyan megoldást kerestünk, amivel külön tudjuk választani a terepi és a felügyeleti kommunikációt, valamint a felügyeleti hálózat felé gépenként csak egyetlen IP cím „látható”. Ennek a megoldásnak az is előnye, hogy a terepi eszközök IP címei lehetnek gépenként ugyanazok, ami jelentősen leegyszerűsítette az adminisztrációt és csökkentette az eszközök beállítására fordított időt.

Ehhez olyan eszközre volt szükségünk, ami ipari kivitelű, tudja a NAT-ot (hálózati címfordítás), és legalább 8 porttal rendelkezik.

A Roboshot fröccsöntő gépekben már jó ideje használtunk MOXA termékeket a segédüzemi berendezésekkel való kommunikációra, Nport Ethernet-soros átalakítókat és EDS ipari switch-eket. Ezért megkerestük a Com-Forth Kft-t, ahol készséggel álltak rendelkezésünkre és az EDR-810 sorozatú ipari biztonsági routereket ajánlották megoldásként.

Az EDR-810 minden szükséges kritériumnak megfelelt, böngészőn keresztül könnyen és gyorsan konfigurálható.

Az eszközt először telephelyünkön teszteltük, melynek sikere után kipróbáltuk élesben is, azóta pedig több, mint 40 új vagy már üzemelő gépünkbe építettük be az új Roboshot széria megjelenéséig.

Arrow
Kapcsolat
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2-6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Kövessen minket!
Facebook Youtube Linkedin
Kapcsolat
Kövessen minket!