Innovatív kommunikációs mód bevezetése a Nyírségvíz Zrt.-nél MOXA eszközökkel

Ügyfél: Nyírségvíz Zrt.
Innovatív kommunikációs mód bevezetése a Nyírségvíz Zrt.-nél MOXA eszközökkel

Moxa OnCell G3111 ipari IP modem használata távfelügyeleti rendszerekben

 

A Nyírségvíz Zrt. az elmúlt évek során több adatoldali kommunikációs rendszert kezdett működtetni, ezek sokszínűsége célszerűvé tette a rendszerek használatának felülvizsgálatát, valamint annak elemzését, hogy a működés gazdaságosság szempontjából optimális legyen.

Kommunikációs rendszerek működtetésének optimalizálása (Team azonosító: TPMSZ-3/2009) team keretein belül valósult meg a fejlesztés.

A Nyírségvíz Zrt. az elmúlt évek során több adatoldali kommunikációs rendszert kezdett működtetni, ezek sokszínűsége célszerűvé tette a rendszerek használatának felülvizsgálatát, valamint annak elemzését, hogy a működés gazdaságosság szempontjából optimális legyen. A feladat elvégzése során fel kellett térképezni ezen kommunikációs módokat, elemezni a használhatóságukat, különös tekintettel a területbővítések okozta műszaki és gazdasági lehetőségekre. Team munka eredményeként javaslat fogalmazódott meg a jelenlegi rendszerek módosítására és az új területek bekapcsolásának lehetőségére, a kommunikációs módok (vezeték nélküli, vezetékes) optimalizálására, valamint a felesleges kommunikációs módok megszüntetése.

 Az elkészült anyaghoz költség optimalizáció is készült előre vetítve a fejlesztések által elérhető megtakarításokat. A felső diagramon a GPRS kommunikáció teljes működési területre történő kiterjesztés esetén realizálható üzemeltetési költség csökkentése látható. Az alsó diagramon a beruházási és üzemeltetési költség megoszlását azonos feltételek mellett a különböző kommunikációs módok esetén.

 

Moxa Nyírségvíz referencia

 

A rendszer főbb követelményei

A rendszer kialakítása során az alábbi priorizált szempontokat vettük figyelembe:

  1. Stabil üzem
  2. Kedvező beruházási költségek
  3. Kedvező üzemeltetési költségek
  4. Egyszerű beüzemelés, áthelyezés
  5. Változtatható (rövid) köridők
  6. Adatmennyiség rugalmasan növelhető
  7. Földrajzi helyzettől független
  8. Engedélyekhez nem kötött

 

Nyírségvíz Rerencia Moxa

 

A felhasznált Moxa eszközök:

Miért választották a Moxa OnCell G3111 IP modemet?

Arrow
Kapcsolat
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2-6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Kövessen minket!
Facebook Youtube Linkedin
Kapcsolat
Kövessen minket!