Ericsson Magyarország - Kommunikáció nagy számú soros eszközzel

Ügyfél: Ericsson Magyarország
Ericsson Magyarország - Kommunikáció nagy számú soros eszközzel

Az Ericsson Magyarország Kutatás-fejlesztési részlege mikrohullámú berendezések tervezéséhez és teszteléshez saját laboratóriumot fejlesztett. A laboratóriumban találhatóak a fejlesztéshez szükséges soros vonalon kommunikáló eszközök (node-onként 4db), melyeket a fejlesztők távolról, irodai környezetből kell, hogy elérjenek a meglévő Ethernet hálózaton keresztül.

A berendezések konfigurálása és a debuggolás a soros-Ethernet átalakítókkal (terminál szerver) a soros interfészek távoli elérése által történik reverse terminal, illetve reverse telnet módban. A projekt megvalósítása keretén belül több száz soros port távoli elérése volt követelmény. A mérés- és tesztautomatizálási feladatok elvégzéséhez pedig Etherneten, SNMP-n keresztül vezérelhető I/O portok alkalmazására volt szükség.

Rendszer követelmények:

Megoldás

MOXA Nport 6610-32 egy 32-portos soros-Ethernet terminál szerver, melyet kifejezetten olyan alkalmazásokra fejlesztettek, amelyek során sok RS-232 soros portot kell kezelni kis helyen . Az adatok védelméről a három leggyakoribb DES, 3DES és AES szabvány gondoskodik.

Az NPort 6600 sorozat bármilyen típusú soros eszköz kommunikációját ellátja, úgy, hogy az egyes portok szabadon konfigurálhatóak RS-232, RS-422 vagy akár RS-485 protokollnak megfelelően.

Az NPort 6600 sorozat termékei beépített LCD panellal is rendelkeznek, így az egyes paraméterek, mint a szerver neve, sorozatszám, IP cím, hálózati maszk és az átjárók megjelenítése segítségével könnyen és gyorsan elvégezhető a konfigurálás és a szükséges módosítások, frissítések.

A mérés és a tesztautomatizálási folyamatokhoz a MOXA IoLogik E2212 aktív Ethernet I/O eszköz került kiválasztásra. Fontos kritérium volt a könnyű kezelhetőség és az egyszerű konfigurálási folyamat. A készülék szabadon konfigurálhatósága mellett külön jelentősége volt annak a számos funkciónak, amellyel az ioLogik rendelkezik. További előnyt jelentett, hogy az egyes digitális kimenetek külön-külön is el vannak látva földkimenettel.

Felhasznált MOXA eszközök

NPort 6610-32 moduláris biztonsági terminál szerver, IoLogik E2212 aktív Ethernet I/O.

Miért volt ez jó a felhasználónak?

Arrow
Kapcsolat
Place
H-1138 Budapest,
Dunavirág utca 2-6. I. torony 4. em. (Gateway Office Park)
Mobil
Email
mail@comforth.hu
Kövessen minket!
Facebook Youtube Linkedin
Kapcsolat
Kövessen minket!